Hoe werk ik

foto4Mijn insteek is landelijk te werken, corona heeft laten zien dat het mogelijk is online connectie te maken. Daarbij woon ik in een heel rustig stukje Nederland en daar wil ik graag blijven. En seksueel geweld is overal in Nederland en ook daarbuiten. Dus ook voor Nederlands sprekende Belgen zijn van harte welkom. En voor mensen die hier niet wonen kan het leuk zijn eens een weekend in Zeeuws- Vlaanderen te komen om kennis te maken, weekendje rust.

In principe neem ik alleen cliënten (slachtoffers en ouders/partners) aan die een seksueel misbruik verleden hebben, maar mocht je hulp nodig hebben bij iets anders, overal al gezocht hebben en niet de juiste persoon hebben gevonden, dan kunnen we in overleg kijken of ik iets voor je kan betekenen. Ik heb maar één doel voor ogen en dat is ervoor te zorgen dat het goed met je komt en dat je de vreselijke ervaringen een plekje kan geven.

Mijn diensten worden afgestemd op jouw behoefte. Jij bepaalt de reis, ik geef af en toe advies over de te volgen route. Dat betekent ook dat jij mag bepalen we  beginnen met kennismaken via Whatsapp, mail, chatten, telefoon, beeldbellen, of als je dat liever hebt; in het echt.

In het echt kunnen we een lange wandeling maken langs het strand of ergens in een strandpaviljoen koffiedrinken, wat jij wil. De hond gaat wel of niet mee, jouw keuze. De hond is wellicht een prettige afleiding voor als je het te spannend vindt worden. Ook de tijd kan je over het algemeen zelf bepalen. Als jij twee uur wil wandelen dan doen we dat.

Omdat ik een achtergrond in de verpleegkunde heb, had ik al een gedegen kennis van psychologie en van nature ben ik een goede luisteraar. Als hulpzoekende moeder ben ik op de site van seksueelgeweld.nl gekomen in 2000 en heb ik in een later stadium Stichting Seksueel Geweld opgericht. Daar heb ik veel kennis opgedaan en geleerd hoe ik met mijn kind om moest gaan, maar ook dat iedereen haar/zijn eigen aanpak nodig heeft. Toen hij bij mij allemaal wat rustiger werd, heb ik een coach opleiding gevolgd aan de Academie voor Coaching en Counseling gewoon om gesprekstechnieken te leren en om een papiertje te hebben. Als coach heb ik gemerkt therapie veel beter en sneller werkt als je iedere dag contact hebt. Ik ben dan ook iedere dag op Whatsapp te bereiken van 10-22 uur, niet continu maar toch zeker twee keer per uur word het gecheckt, je kan me ook midden in de nacht een appje sturen maar daar reageer ik na 10 uur op. 

Bij noodgevallen kan je me altijd bellen.